Dsc8112

Nieuws

De 'Howie familie' van start in Amsterdam!

Op 5 november jongstleden werd de start gevierd van de opleiding Howie the Harp in Amsterdam. Ruim 80 mensen proostten met zijn allen op deze stap om professionele ervaringsdeskundigheid in de toekomst nog meer op de (Amsterdamse) kaart te zetten.


Kleurrijk gezelschap
Een kleurrijk gezelschap kwam samen in de bijzondere kerkzaal van de Aalbersestraat, waar het mooi opgeknapte souterrain momenteel de basis is voor de opleiding. Het was een geslaagde middag met afgevaardigden van diverse organisaties en van afdelingen van HVO-Querido. En natuurlijk het Howie the Harp team en de studenten, die eind september in twee groepen zijn gestart met het reguliere fulltime en het parttime medewerkers traject in Amsterdam.

De Howie familie ontstaat
Een van de huidige fulltime studenten beschreef: "Bij de start werd ons gezegd dat we een grote Howie familie zouden worden. Ieder van ons zei, 'ja dahag, echt geen zin in'. Nu zijn we vijf weken verder en het lijkt alsof we niet meer zonder elkaar kunnen. En ben ik blij dat het weer maandag is." De Howie familie ontstaat. Die kies je niet uit, je wordt bij elkaar gezet en je hebt het met elkaar te rooien, in good times and in bad times.


Lans breken
In het feestgedruis zijn de studenten van het parttime medewerkers traject een beetje onderbelicht gebleven. Een vrijdag in de twee weken leren zij in de opleiding hoe zij hun eigen ervaringsdeskundigheid in hun werkpraktijk te brengen. Door deze kennis toe te passen, breken zij een lans voor de toekomstige studenten. Want er is moed en kwetsbaarheid voor nodig om deze openheid in te zetten in je werk. Ook de parttime studenten waren in groten getale aanwezig bij het feest.


Team Howie Amsterdam
Tijdens de opleiding worden de studenten opgeleid en ondersteund door een groep ervaringsdeskundige coaches en docenten. Vanuit Pameijer zijn dit de docenten Hans Hoogerdijk (fulltime) en Pieter Verdoorn (parttime traject). Vanuit HVO-Querido zijn dit de coaches Carly van der Mierden en Bea Jongsma. Achter de schermen is hard gewerkt om te zorgen dat de opleiding kon starten en dat alles goed blijft verlopen na de start. Vanuit Pameijer is dit Richard van Vliet, projectleider Howie the Harp in Amsterdam en vanuit HVO-Querido zijn dit Odette Hensen, projectleider ervaringsdeskundigheid en Kim Oostveen, projectmedewerker ervaringsdeskundigheid.

 Al met al was het een mooie viering! De komende maanden zullen we de verschillende studenten en betrokkenen aan het woord laten over hun ervaringen met Howie the Harp en ervaringsdeskundigheid.


Foto's: Petra van der Vliet, HVO-Querido