Logo

Nieuws

Dé ingang tot betaald werk als ervaringsdeskundige

Mooi resultaat: 80% van de afgestudeerden heeft betaald werk.

Jaarlijks ronden studenten succesvol hun opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige af bij Howie the Harp in Rotterdam, Amsterdam en Brabant.  

Unieke opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige 
Na een jaar hard werken hebben studenten brede ervaringskennis opgedaan. Naast dat de studenten zich scholen en oefenen in het vak van ervaringsdeskundigheid, maken ze ook een enorme persoonlijke groei door. Tijdens een feestelijke eindceremonie krijgen ze hun certificaat uitgereikt. Met dit certificaat (met uitstroomadvies) gaan ze aan de slag als ervaringsdeskundige. Bovendien kunnen ze zich registreren in het 'Beroepsregister voor Ervaringsdeskundigen'. Hiermee tonen ze aan dat ze bevoegd en bekwaam zijn om het vak uit te voeren. Veel van onze studenten vinden een leuke en betaalde baan waar ze aan aan het werk gaan als professioneel ervaringsdeskundige.

80% van de afgestudeerden van howie the harp betaald werk
De statistieken van het succes van Howie zijn wat dit betreft heel veelzeggend: 80% van de afgestudeerden vindt betaald werk. Dit is voor het reguliere MBO-onderwijs al een prachtig resultaat. En is extra bijzonder voor een opleiding waarvan veel studenten bij aanvang een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het overgrote deel van onze studenten heeft bij aanvang een uitkering, maar steeds vaker vinden studenten al vóórdat ze afstuderen betaald werk als ervaringsdeskundige. Zo starten veel studenten bij organisaties met een maatschappelijke taak of betrokkenheid.

Alle studenten die de komende maanden gaan afstuderen wensen we heel veel succes en plezier in hun baan!