Werrie Moed

Nieuws

Bij MOED heb ik geleerd dat herstel een kracht is

​Waarom de MOED? Ik heb hier geleerd dat herstel een kracht is. Ik ben Werner of Werrie voor de mensen die wat dichterbij staan. Ik ben 37 jaar en heb in mijn leven best wel een aantal uitdagingen op mijn bordje gekregen. Kort gezegd ben ik opgegroeid in een gezin waarvan mijn gezinsleden LVB hebben. Thuis zat ik hierdoor niet op mijn plek dus ging ik opzoek naar een andere en die vond ik. Helaas kreeg ik hier te maken met seksueel misbruik…….

Na een flinke periode met verwerkingsprocessen, rechtszaak, gesprekken met de psychiater en lekker uitwaaien op de vuilniswagen als vuilnisman verder kwam ik eindelijk tot de conclusie dat ik hersteld was. Ook was ik erover uit dat ik de zorg in moest. Na een periode van 13 jaar merkte ik dat er iets ontbrak. Ik wist dat er enorm veel lessen liggen in mijn verleden. Maar goed, hoe zet je die in?

Dat was het moment dat ik de MOED tegen kwam. De MOED voor mij is een gouden aanvulling op mijn bestaande werk. Niet alleen leer ik hoe ik over mijn ervaringen kan praten maar ook hoe ik deze kan inzetten voor het herstel van mijn cliënt. Ik vond het erg mooi om een cliënt te horen zeggen “het is zo fijn om met iemand te praten die mij echt begrijpt” en dat terwijl ik een lange tijd zoiets heb gehad van “wie zit er nou op mijn verhaal of ervaringen te wachten”. Nou genoeg mensen dus.

De opleiding biedt gevarieerd lesmateriaal, gegeven door gepassioneerde docenten met een bak aan kennis maar uiteraard ook hun eigen ervaringen. De klassen zijn gevarieerd. Jong, ouder, verschillen in afkomst, culturen en ervaringen, alles komt bij elkaar. En het mooie? Er valt van iedereen te leren.