Schermafbeelding 2018 10 16 Om 12 13 19

Verhalen

Tilburgse Julia, miss zonder het perfecte plaatje

TILBURG - Julia van Loon (21) was verslaafd aan XTC, blowen, speed en alcohol maar is inmiddels een half jaar clean. En nu staat ze in de finale van Miss Beauty of Noord-Brabant. De Tilburgse heeft een boodschap voor kwetsbare jonge meiden. ,,Er is een uitweg, ook als je enorm veel problemen hebt."

Onlangs drong Julia van Loon door tot de finale van de Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing. Daar neemt ze het op tegen elf andere meiden in de hoop door te stomen naar Miss Beauty of The Netherlands. 

Op 20 mei krijgt ze haar momentje - ergens in de buurt van Breda - om in een lange galajurk in de spotlights te staan. Iets waar ze als klein meisje van droomde. ,,Maar dat is niet het belangrijkste. Ik heb een boodschap te vertellen. Ik wil laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je in je verleden hebt gedaan. Als je hard genoeg werkt, kun je je dromen volgen. Een Miss hoeft niet per se het perfecte plaatje te zijn, een hoge opleiding te hebben gevolgd en een mooi koppie te hebben. Ik ben dat niet en wil aan mensen, die enorm veel problemen hebben, laten zien dat er een uitweg is. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor jonge meiden met een laag zelfbeeld."

Het hele interview met Julia van Loon verscheen zaterdag 25 maart jl. in het Brabants Dagblad. Julia van Loon volgt momenteel de opleiding Howie the Harp in Arnhem.