Close Up Doctor Health 42273

Verhalen

Rijnstate ziekenhuis afdeling psychiatrie heeft een Howie stagiaire

Rijnstate afdeling Psychiatrie heeft een Howie stagiaire. Michel Vervaet, hoofd zorgteam Psychiatrie vertelt: 

De afdeling Psychiatrie binnen Rijnstate biedt een gevarieerd behandelaanbod in een klinische (open en gesloten afdeling) setting, deeltijdbehandeling en poliklinische contacten. Per jaar maken ca 3.000 mensen gebruik van dit behandelaanbod.

Sinds september 2018 biedt de afdeling Psychiatrie van Rijnstate een stageplek aan voor de opleiding van Howie the Harp voor Ervaringsdeskundige. De afdeling had niet eerder ervaring opgedaan met de opleiding Ervaringsdeskundige van Howie the Harp, ondanks dat beiden in Arnhem gevestigd zijn. Na een korte driedaagse stage werd al snel duidelijk dat hier een goede match kon ontstaan.. Er was niet veel nodig om haar een langere stageperiode aan te bieden.

Zowel de afdeling als de stagiaire zelf wisten vanaf het begin dat er flink wat pionierswerk gedaan kon worden om de ervaringsdeskundige in het huidige multidisciplinaire team een plek te geven.

Vanaf het allereerste begin is de inzet van de stagiaire van toegevoegde waarde geweest. Met de opgedane kennis die zij inbracht van haar opleiding, eerdere werkervaring en haar persoonlijke ervaring heeft zij op geheel eigen wijze de verbreding van het multidisciplinaire team ingebracht. Met persoonlijke initiatieven en individuele contacten is er een driedubbele win – win situatie  ontstaan. De organisatie ziet haar aanbod verbreed en daardoor verbeterd, de patiënt heeft een gesprekspartner met persoonlijke ervaring én de stagiaire zelf groeit en ontwikkelt zich verder als professional en als mens.

Ellen de Ruiter van de 3e klas Howie the Harp™in Arnhem loopt stage bij het Rijnstate. Zij en haar klasgenoten zullen naar verwachting medio februari hun opleiding tot ervaringsdeskundige afronden.