Klas 5 Met Maskers

Verhalen

Ik hoor er weer bij. Mijn eigenwaarde groeit!

Deze week start het dan écht. Ik ben in een jubelstemming, de kriebels in m’n buik. Mijn wekker gaat voor het eerst in jaren... Ik moet eruit. Jippie! Mijn tas voorbereiden. De lamp in de keuken moet aan. Buiten is het nog donker en ik ben al bij de levenden. In mijn autootje voeg ik me in het verkeer. Het werkverkeer. Zucht. “Ik hoor er weer bij.”
Lees de eerste ervaringen van Brigit op haar kronkelende pad en hoe haar eigenwaarde groeit. 

De eerste week, de introductieweek, kunnen we nog even rustig starten en aan elkaar 'snuffelen'. Al snel wordt mij duidelijk dat dit een échte opleiding gaat worden. De ruimtes ogen professioneel, net als de digitale leeromgeving. De klas bestaat uit prachtige mensen, ieder met hun eigen verhaal en duidelijk allemaal al ver in hun herstel. Wat een bak aan levenservaring zit hier bij elkaar. Ik vind ik het mooi te zien dat iedereen ongeacht leeftijd of achtergrond serieus, geconcentreerd en fanatiek gaat schrijven in de schriften en aandachtig luistert.

Die concentratie is er niet alleen in de eerste week maar blijft zo zie ik om me heen. Dit vak wordt echt serieus genomen door ons. De docenten maken dat ik mezelf en mijn studie ook meer serieus mag gaan nemen. Wat waren de herstelverhalen van de docenten indrukwekkend. Zo fijn als je elkaar écht mag zien dat is toch mijn ideale wereld. Ik voel me als een vis in het water voel me op mijn best en krijg energie. Op vrijdag dacht ik nog "Och, dat huiswerk zal wel meevallen.... Nou, niet dus. Het was veel meer dan ik dacht. Trots vertel ik in mijn omgeving dat ik een échte opleiding doe! Ik heb het voortaan druk!

We kozen elk onze individuele coach en leerden externe docenten kennen die we regelmatig terug zullen zien . Fijn deze afwisseling en expertise van ieder op een ander interessant gebied. Lessen over time management krijgen we fijn aan het begin van de studie, net als ook communicatie en de WRAP. De laatste introductie werd afgesloten met een heus certificaat . Voor de uitreiking was echt ruimte en aandacht. Ik voel mijn eigenwaarde groeien.... We zijn nu echt begonnen!

Wat zal dit pad ons allemaal brengen? Samen als klas en ieder voor zich? Het zal vast een kronkelend pad worden en soms wat zoeken zijn maar aan de motivatie in deze klas gaat het in ieder geval zeker niet liggen! En kronkelende paden... ach daar waren we al eens en kwamen tot hier.

Brigit, student Howie the Harp, klas 5 bij Howie Brabant