Mijnkerk Ballen In De Lucht

Verhalen

Hoe vergaat het Andrea na Howie …?

Ik ben Andrea van Duijvenbode, bijna 45 jaar en moeder van 2 pubers. Howie the Harp was absoluut mijn springplank. Vanuit het niets heb ik de kans gekregen om weer van betekenis te zijn in de maatschappij. Voor mij was Howie de beste therapie om mijn verleden te verwerken én te leren om professioneel te kunnen helpen en werken.

Ik ben Andrea van Duijvenbode, bijna 45 jaar en moeder van 2 pubers. Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. Mijn vader is Nederlander en op mijn 21e besloot ik naar Nederland te verhuizen en in zijn geboorteplaats Katwijk te gaan wonen. Ik wilde na een nare periode met psychoses een nieuw leven opbouwen met nieuwe mensen om me heen. Uiteindelijk ben ik na Katwijk voor de liefde naar Rotterdam verhuist. 

In die tijd had ik een vrijwilligersbaan en ik hoorde daar over een opleiding waar je wat met je ervaringen kon doen. Dat leek een kans voor me te zijn om weer mee te doen in de maatschappij. Dit bleek de opleiding tot ervaringsdeskundige bij Howie the Harp te zijn. En na een selectieprocedure kon ik in 2018 starten. 

Tijdens mijn stage zagen mijn collega’s een echte zorgmedewerker in me, meer dan ik dat zelf zag, want ik was daar zelf best onzeker over. Twee maanden na het afstuderen bij Howie the Harp vroegen diezelfde collega’s of de opleiding medewerker maatschappelijke zorg (MMZ) niet iets voor mij was. Die MMZ opleiding wordt geboden via Zadkine en Pameijer en ben ik toen gestart. Het studeren en de reguliere vakken zoals Nederlands en Engels vond ik best pittig, ook omdat ik Duitstalig opgegroeid ben. 

Na 2,5 jaar ben ik afgestudeerd en heb mijn diploma waar ik ontzettend trots op ben. Inmiddels heb ik een vaste baan bij Pameijer. Ik werk in een zorgteam met ouder wordende cliënten en heb er meer zorgtaken bijgekregen dankzij mijn opleiding. Het is heel fijn omdat ik met de combinatie ervaringsdeskundigheid en kennis optimale zorg kan bieden. En dat is ook het mijn doel in het werk. Ik kan mijn ervaringsdeskundigheid inzetten bij cliënten die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt.  Zij voelen zich snel op hun gemak bij mij en “ze weet waar ze het over heeft “ krijg ik vaak terug. 

Howie the Harp was absoluut mijn springplank. Vanuit het niets heb ik de kans gekregen om weer van betekenis te zijn in de maatschappij. Voor mij was Howie de beste therapie om mijn verleden te verwerken én te leren om professioneel te kunnen helpen en werken. 

Ik heb rust gevonden en ben weer in balans maar ik ben bovenal weerbaarder en veerkrachtiger geworden. Mijn leven is de laatste 4 jaar zoveel verbeterd, ook in mijn gezinssituatie. Ik kan weer alle ballen in de lucht houden!