Gregor Ervaringsverhaal Howie

Verhalen

Gregor groeit van cliënt in een safehouse naar student bij Howie the Harp.

Gregor: "Het is ook niet makkelijk om je eigen problemen, angsten en schaamte onder ogen te komen." 

"Van cliënt naar student; dat is mijn pad. Ik ben nu ongeveer twee jaar in herstel, na zo’n achttien jaar gebruik. Ik woonde een jaar in het Safehouse van RIBW Brabant. De ervaringsdeskundige daar inspireerde mij om de opleiding tot ervaringsdeskundige van Howie the Harp te gaan doen. Daar ben ik nu mee bezig, in Tilburg. Best wel pittig, want ik was het niet meer gewend om naar school te gaan.

Het is ook niet makkelijk om je eigen problemen, angsten en schaamte onder ogen te komen. Maar: ik wil van mijn kwetsbaarheid mijn kracht maken; andere mensen met een verslaving helpen om weer terug op het goede pad te komen. Mijn droom is om ooit mijn eigen Safehouse te beginnen. Mijn tijd in het Safehouse heeft mij namelijk ontzettend geholpen. Zowel de structuur en de persoonlijke begeleiding als de periodieke urinecontroles als stok achter de deur om niet naar middelen te grijpen.

In mijn eigen Safehouse wil ik mensen laten zien dat je – hoe diep je ook gezonken bent – altijd nog iets van je leven kan maken. Er is altijd licht aan het eind van de tunnel.”

Wil je net als Gregor de opleiding volgen in Tilburg? Lees hier hoe je je kan aanmelden voor de eerste stap: een informatiebijeenkomst.