Boerderij Verhaal

Verhalen

Droombaan op de boerderij

Marieke rondde haar opleiding tot ervaringsdeskundige bij Howie the Harp Rotterdam succesvol af. Door door haar hart te volgen vond ze haar droombaan. 

Wie ben je ?
Ik ben Marieke Kuiper, 20 jaar en woon in Hardinxveld Giessendam. Op 30 september 2021 ben ik de voltijdsopleiding bij Howie the Harp in Rotterdam gestart en 17 april jl. ben ik afgestudeerd. Inmiddels heb ik een betaalde (droom)baan als ervaringsdeskundige bij zorgboerderij Sela in Noordeloos.

Hoe kwam je bij Howie the harp ?
Toen ik 13 was ging ik door een hele zware periode. In die tijd heb ik een ervaringsdeskundige ontmoet die naar me luisterde en er echt voor me was. Zij heeft destijds mijn herstelproces enorm versterkt. Toen wist ik dat wil ik later ook. Als ik dan toch zoveel ellende moet doorstaan dan wil ik er later anderen mee kunnen helpen. Mijn motivatie om ervaringsdeskundige te worden is toen ontstaan. Op mijn 17e was er inmiddels minder therapie nodig en wilde ik toch weer aan een opleiding beginnen. Ook een beetje onder druk van de leerplichtambtenaar.Tijdens mijn zoektocht naar opleidingen voor ervaringsdeskundigheid kwam ik Howie the Harp tegen. De manier van opleiden sprak me aan en heb me toen gelijk ingeschreven. Uiteindelijk is in overleg   besloten dat ik een klas later zou starten.

Wat heeft Howie je gebracht ?
Howie the Harp heeft mij geleerd er professioneel voor een ander te kunnen zijn en in verbinding te blijven met mezelf. Waar ik mijn hele leven naar op zoek ben geweest: goed genoeg te zijn heeft Howie mij geleerd dat ik echt ben. In plaats van buiten naar binnen te kijken kijk ik nu van binnen naar buiten. Ik mag zijn wie ik wil zijn. professionaliteit en persoonlijkheid komen nu samen.

Wat doe je nu ?
Tijdens de opleiding heb ik in de eerste instantie stage gelopen bij een herstelacademie. Dat was heel leuk maar ik liep ertegenaan dat dit toch niet echt de doelgroep was waar ik mee wilde werken. Hier kwamen volwassenen en ik wilde graag met jongeren werken.

Door intervisie op school (in stageperiode heb je tijdens het terugkomonderwijs ook intervisie) heb ik ontdekt wat ik echt wil namelijk op een boerderij werken! Ik ben toen gaan solliciteren voor een stageplaats op een zorgboerderij. Dat is gelukt en ben toen na een tijdje dubbele stage te hebben gedaan geswitcht van stage naar de zorgboerderij. Na 5/6 maanden kwam echter het einde van mijn stage in zicht en wist ik dat dit is wat ik wilde doen en niets anders. Ik vond het er zo fantastisch en heb toen aangegeven dat ik er echt graag wilde blijven werken na mijn stage.

In de eerste instantie gaven ze aan dat er geen financiële ruimte was om mij aan te nemen. Maar na 2 weken kreeg ik het volgende bericht : We willen je heel graag houden omdat je zo’n waardevolle aanvulling op het team bent én op de boerderij . En hebben ze uiteindelijk toch mogelijkheden gevonden om mij een baan te kunnen bieden.  En nu heb ik mijn droombaan; op zorgboerderij Sela met jongeren!