Roger

Verhalen

Coach Roger Premuzak 'Met elke nieuwe klas neemt mijn eigen ervaringskennis toe'

Mijn taak als coach is het ondersteunen van het leerproces van studenten om samen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Geen enkel traject is daarbij hetzelfde. Daarom leveren we bij Howie maatwerk aan diverse doelgroepen waarbij we altijd een gemeenschappelijk doel nastreven. 

Geen dag is hetzelfde hier, dit maakt mijn werk ook zo uitdagend en afwisselend. Ik heb de leukste baan die er is. Het contact met studenten is intensief, mooi en brengt mij ook verder in mijn eigen ontwikkeling en herstel.

Ik werk hier nu vijf jaar en met elke nieuwe klas groeit ook mijn kennis en ervaring. Ik heb inmiddels al zo’n 100 studenten gecoacht. Met iedere klas neemt ook mijn eigen collectieve ervaringskennis toe. De start is altijd spannend, ook voor mij. Dat begint met het voeren van selectiegesprekken, dan volgt de groepsdynamiek dat verweven is met een intensief leertraject. Er zijn veel verschillen in persoonlijkheden, maar ook zeker overeenkomsten. In de klas zitten echte pareltjes.

Als student stelt je persoonlijke ontwikkeling en groei je in staat om dingen van jezelf te ontdekken. Je wordt geconfronteerd met spiegels, triggers en inzichten. Je krijgt theorie, veel informatie en gaat eigenlijk opnieuw een herstelproces in. Aan het einde van het jaar sta je meestal een stuk steviger in je herstel en dat heb je nodig als ervaringsdeskundige. Je leert jezelf hier beter kennen dan wie dan ook. Howie biedt herstelgericht onderwijs. Aandacht, intensiteit en kwaliteit zijn hierin kernbegrippen, evenals individuele aandacht. Dit is de kracht van Howie the Harp.

De sfeer op school is open, eerlijk, ontspannen en veilig zodat iedereen zich op zijn gemak voelt om zich open en kwetsbaar op te stellen. Dit wordt gewaarborgd door de studenten, het team, de docenten en de leerstof. 

In de toekomst zou ik graag zien dat Howie nog breder groeit, qua capaciteit en diversiteit. En daar zou ik graag persoonlijk in meegroeien.