Praktijk

IrisCovery inloop in de Wasplaats Geplaatst op  10/07/2018  door admin...

Nieuws

Heb je ervaring op het gebied van psychische-, verslavings- of psychosociale problematiek en is de stap naar een...

Kansen

Collega-instellingen, overheid en andere geïnteresseerden: Werk samen met Howie the Harp™!
 

  • Door het hervinden van de Eigen Kracht, doen mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid weer mee in de samenleving. De opleiding Howie the Harp™ vergroot de mogelijkheid om volwaardig betaald werk te verrichten.
  • De ervaringsdeskundigen zijn in staat om deskundige inzichten te bieden aan professionals zonder eigen ervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg. Zij geven uw organisatie dubbele vitaliteit.
  • De ervaringsdeskundige is een rolmodel, een bron van hoop en kracht voor anderen die werken aan hun herstel. Meer mensen (her)vinden de eigen kracht in zichzelf, en krijgen grip op hun herstelproces. Zo doen meer mensen mee in de samenleving.

Als bezoekers van het Howie the Harp Advocacy Center in New York hebben we met eigen ogen aanschouwd wat de opleiding teweeg brengt. We hebben ervaren dat empowerment en de peer-to-peer-benadering mensen met een psychische kwetsbaarheid (weer) een arbeidstoekomst geeft. We hebben zelfs gevoeld hoezeer de aanpak van Howie the Harp™ ook mensen zonder ervaring als psychiatrische patiënt energie geeft. Howie the Harp™ zet ons aan om met elkaar ons ondersteunende werk met nog meer passie uit te voeren!